Portugese kip met piripirisaus
Portugese kip met piripirisaus

Portugese kip met piripirisaus

met groente- en komkommerfrietjes

Piri-piri is een klein maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

¼ sachet(s)

Dried rosemary

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Lime

¾ teaspoon

Piri piri seasoning

¼ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)4294 kJ
Calories1026 kcal
Fat67 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate55 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein49 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender
Paper Towel
Bowl
Casserole

Cooking Steps

De frietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 °C (of 200 °C voor een heteluchtoven). Schil de aardappels en de wortel en snijd ze in frietjes van 1 cm breed. Leg de frietjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met zout. Bestrooi met 1 tl gedroogde rozemarijn per persoon. Meng de frietjes, verspreid ze over de bakplaat zonder dat ze over elkaar heen liggen en bak ze gedurende 25-28 minuten boven in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep het geheel halverwege om.

Snijden
2

Verwijder de pitjes uit de paprika's en hak ze in blokjes. Pel de knoflook. Snijd de citroen in vieren.

Pureren
3

Pureer in een blender of met een staafmixer (in een diepe kom) de paprika en per persoon ½ teentje knoflook, het sap van 1/4 citroen, ½ el azijn, ½ tl piripiri en een scheutje olijfolie. De piripiri is erg pittig, dus doseer deze naar smaak en houd hier rekening mee als er kinderen mee-eten. Pureer tot er een vrij dikke, bijna gladde substantie ontstaat.

De kip marineren
4

Dep de kippenpoten met een stukje keukenrol. Bestrijk ze met de helft van het paprikamengsel en zet ze in de koelkast. Schil intussen de komkommer en snijd deze in reepjes.

Koken
5

Schenk 15 minuten voordat de groenten klaar zijn een flinke scheut olijfolie in een koekenpan (of in twee pannen als je met veel bent). Haal de kippenpoten uit de koelkast en bak ze gedurende 17-22 minuten op middelhoog vuur. Draai ze halverwege om. Laat de rest van de saus tegelijkertijd gedurende 6-8 minuten inkoken in een pan of tot deze dik is en giet de saus vervolgens in een kommetje.

Tip: De kip verkleurt en ziet er wat aangebrand uit: dat is normaal. Pas wel op dat je het vuur niet te hoog zet.

Serveren
6

Leg de frietjes als ze gaar zijn op een bord met de mayonaise ernaast in een kommetje. Voeg de kippenpoten en de komkommerreepjes toe en doop deze in de piripirisaus.