Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison
Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison

Posteleinstamppot met rundergehaktballetjes gestoofd in Brand Saison

Een biertje is niet alleen lekker in een glas maar ook in de pan. Zo geeft dit Brand Saison bier een eigenzinnige smaak aan deze stamppot. De postelein is een echt seizoensproduct en komt van Hollandse bodem. De rundergehaktballetjes hoef je alleen nog maar te bakken. Lekker makkelijk!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1

Knoflookteen

½

Ui

1

Gedroogde rozemarijn

75

Brand Saison bier

(Contains Gluten)

3

Gekruide rundergehaktballetjes

300

Vastkokende aardappelen

½

Koolrabi

75

Postelein

Not included in your delivery

½

Roomboter

(Contains Milk)

½

Bloem

Melk

(Contains Milk)

½

Mosterd

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2975 kJ
Calories711 kcal
Fat22 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate75 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein42 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Bak de gehaktballetjes.
1

Smelt de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rundergehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.

Voeg de bloem toe.
2

Haal de rundergehaktballetjes uit de koekenpan en bewaar apart. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe en fruit 1 minuut. Voeg vervolgens de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg het bier toe en roer glad. Voeg 25 ml water per persoon toe en roer opnieuw goed door. Voeg de rundergehaktballetjes toe en kook, afgedekt, 20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen (soprano) en koolrabi. Schil ondertussen de aardappelen en koolrabi, snijd in parten en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten.

Scheur de postelein klein.
4

Stamp de aardappelen en koolrabi tot een grove stamppot. Voeg een klein scheutje melk en/of het achtergehouden kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Scheur de postelein klein en roer het grootste deel als laatste door de stamppot.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de overige postelein en serveer met de rundergehaktballetjes en de saus.