Gebakken kalkoen met groentesoep
Gebakken kalkoen met groentesoep

Gebakken kalkoen met groentesoep

met yazzara, yoghurt en bieslook

Wil je voorkomen dat bieslook bij het snijden door de keuken vliegt? Houd de bieslook dan met één hand in een strakke bundel tegen de snijplank. Met de andere hand hak je het fijn met je mes. Dit zorgt ook voor gelijke stukken.

Tags:
Calorie Smart
Family
High Protein
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Turkey breast

40 g

Yazzara

(Contains Milk)

½ piece

Onion

200 g

Potatoes

½ piece

Bell pepper

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

1.5 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Bay leaf

½ piece

Carrot

3 g

Fresh chives

(May be present Celery)

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2410 kJ
Calories576 kcal
Fat21.9 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate58.4 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber19.5 g
Protein31.6 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Small Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de wortel in halve maantjes.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd de aardappelen in grove stukken.
  • Verhit de roomboter in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui, wortel, knoflook en de helft van de paprika 3 minuten en breng op smaak met zout.
Bakken
2
  • Voeg het laurierblad en de helft van het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn en voeg de aardappelen en de bouillon toe. Dek de pan af en kook 12 - 15 minuten.
  • Dep de kalkoen droog en bestrijk hem met het overige paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen en het overige paprikapoeder 8 - 10 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
Toppings maken
3
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en houd apart.
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de yoghurt.
  • Roer wanneer de kalkoen klaar is de honing erdoor, haal de kalkoen uit de pan en snijd in reepjes.
  • Haal de soep van het vuur, haal het laurierblad eruit en gooi het laurierblad weg.
Serveren
4
  • Voeg de yazzara en de ketjap toe en mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg een scheutje water toe als je de soep te dik vindt.
  • Serveer de soep in kommen. Verdeel de kalkoen en de paprika erover.
  • Besprenkel met de yoghurt en garneer met de bieslook.