Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek
Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek

Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek

met zelfgemaakte jus

Pastinaak is een echte wintergroente - de specifieke, zoete smaak komt namelijk pas echt naar boven nadat de vorst eroverheen is gegaan.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Leek

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

2 slice

Bacon

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Parsnip

25 g

Herbed cream cheese

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium beef stock cube

1 tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories950 kcal
Energy (kJ)3975 kJ
Fat52 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate80 g
Sugar20 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein34 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen.

Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Voeg in de laatste 1 - 2 minuten de prei toe en kook deze samen met de aardappelen. Giet daarna af, bewaar wat kookvocht en bewaar afgedekt apart.

Omwikkel de worstjes
3

Wikkel elk varkensworstje in 1 plak spek. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Fruit de knoflook en rode ui 1 minuut. Leg de omwikkelde varkensworstjes in de pan en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.

Tip: Deze varkensworstjes zijn nieuw in jouw box. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker, maar beter voor onze gezondheid.

Jus maken
4

Voeg per persoon 1 el roomboter, 1/2 el mosterd en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan met worstjes, samen met de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Breng de jus aan de kook, zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje, ketjap en roomboter en voeg eventueel iets meer water toe.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen, de pastinaak en de prei tot een stamppot met een aardappelstamper. Voeg de kruidenroomkaas toe en per persoon 1/2 el mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.

Tip: Voeg eventueel een scheutje melk toe voor nog meer smeuïgheid.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg 2 worstjes per persoon op de stamppot en giet wat van de jus eroverheen.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Vezels zorgen er onder andere voor dat je voedingsstoffen beter opneemt uit je eten - dit zorgt weer voor een sterke weerstand.