Vandaag maken we wat anders met lasagnebladen dan je gewend bent - geen laagjes, maar rolletjes. Je maakt een lekkere volle saus met mascarpone en bloem, die je vervolgens oprolt in een half lasagneblad. Daarna garneer je de cannelloni met de kaas en laat je deze smelten in de oven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1.5 unit
Prei
3 sprig
Verse tijm
(May be present Celery)
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
30 g
Mascarpone
(Contains Milk)
2 unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
25 g
Grana padano-vlokken
(Contains Egg, Milk)
4 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Bloem
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden en breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de lasagnebladen.
Snipper de rode ui. Snijd de prei in ringen en ris de tijmblaadjes van de takjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de rode ui, prei, tijm en bloem 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe en bak nog 5 minuten. Voeg daarna de spinazie (eventueel in delen) toe. Roer de mascarpone erdoor en verhit nog 2 minuten.
Vet de ovenschaal in. Halveer de lasagnebladen en kook 1 minuut zacht in de pan met het kokend water. Giet af met behulp van een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep 11/5 el preisaus op een half lasagneblad en rol op tot een rolletje. Leg deze in de ovenschaal en herhaal dit met de overige lasagnebladen en saus. Schep de overige saus over de rollen en bedek met de grana padano.
Bak de preicannelonni’s 10 -15 minuten in de oven. Scheur ondertussen de basilicum klein.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de basilicum en extra vierge olijfolie naar smaak.