Preischotel met witlof en kip-kerrie, met ham en knapperige kaaskorst
Preischotel met witlof en kip-kerrie, met ham en knapperige kaaskorst

Preischotel met witlof en kip-kerrie, met ham en knapperige kaaskorst

Witlof met ham een kaas is een klassieker met een goud randje. Daarnaast is een kip-kerrie aardappelschotel dat ook. Laten we nou net die twee hebben gecombineerd tot iets wat dubbel zo lekker is.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Witlof

½ unit

Prei

100 g

Gemarineerde kipfiletreepjes

1 unit

Achterham

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

drizzle

Melk

(Contains Milk)

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2301 kJ
Calories550 kcal
Fat17 g
Saturated Fat3.3 g
Carbohydrate62 g
Sugar22.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein34 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Water koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen.

Aardappelpuree maken
2

Was of schil de aardappelen (bintje) grondig en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in de pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met behulp van een aardappelstamper, met de melk of een beetje kookvocht, tot een grove puree.

Snijden
3

Snijd ondertussen de harde onderkant van de witlof, snijd de witlof doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof fijn en snijd de prei in fijne ringen. Snijd vervolgens de ham in repen.

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de witlof en prei 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipreepjes toe en bak 4 - 6 minuten mee, maar nog niet gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken in de oven
5

Verdeel de witlof, prei en kip over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de ham (zie tip!) en de aardappelpuree, strijk vervolgens glad en bestrooi met de geraspte kaas en peper en zout naar smaak. Bak 10 - 15 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten en knapperig is.

Serveren
6

Verdeel de witlof-ham-kip-kerrie preischotel over de borden.