Witlof met ham een kaas is een klassieker met een goud randje. Daarnaast is een kip-kerrie aardappelschotel dat ook. Laten we nou net die twee hebben gecombineerd tot iets wat dubbel zo lekker is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Witlof
½ unit
Prei
100 g
Gemarineerde kipfiletreepjes
1 unit
Achterham
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
drizzle
Melk
(Contains Milk)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen.
Was of schil de aardappelen (bintje) grondig en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in de pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af, maar bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met behulp van een aardappelstamper, met de melk of een beetje kookvocht, tot een grove puree.
Snijd ondertussen de harde onderkant van de witlof, snijd de witlof doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof fijn en snijd de prei in fijne ringen. Snijd vervolgens de ham in repen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de witlof en prei 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipreepjes toe en bak 4 - 6 minuten mee, maar nog niet gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de witlof, prei en kip over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de ham (zie tip!) en de aardappelpuree, strijk vervolgens glad en bestrooi met de geraspte kaas en peper en zout naar smaak. Bak 10 - 15 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten en knapperig is.
Verdeel de witlof-ham-kip-kerrie preischotel over de borden.