Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade
Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes

Voor deze maaltijdsoep gebruik je prei van onze groenteboer uit het Gelderse dorp de Heurne. De prei is niet geheel biologisch, maar de teler gebruikt zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen bij het telen. Lees hier meer over op ons blog!

Allergens:
Tree nuts
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

62.5 g

Champignons

1 unit

Bosui

1.5 sprig

Gedroogde oregano

2 unit

Radijs

30 g

Veldsla

10 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

1 unit

Spinazie-kaasbroodje

(Contains Gluten, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories667 kcal
Energy (kJ)2791 kJ
Fat30 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate77 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein18 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Bowl
Knife
Large Bowl
Stove
Pan
Food Processor

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de aardappelen en de prei
2

Was de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen.

Kook de soep
3

Verhit de helft van de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de knoflook een ½ minuut op laag vuur. Voeg de aardappelen en prei toe, breng op smaak met peper en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk 450 ml water per persoon in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de radijsjes klein
4

Snijd ondertussen de champignons in plakken en de lenteui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd of schaaf de radijsjes klein en snijd de helft van het radijsblad klein.

5

Meng in een saladekom de radijsjes en het kleingesneden blad met de veldsla en de helft van de lenteui. Besprenkel met olijfolie en witte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.

6

Bak het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

7

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de champignons en oregano 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de overige lenteui toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer de soep met het spinazie-kaas-broodje en de salade
8

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel extra water toe om de soep vloeibaarder te maken. Verdeel de soep over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer de soep met de champignons en de helft van de pecannoten. Garneer de salade met de overige pecannoten. Serveer de preisoep met het spinazie-kaasbroodje en de salade.