Voor deze maaltijdsoep gebruik je prei van onze groenteboer uit het Gelderse dorp de Heurne. De prei is niet geheel biologisch, maar de teler gebruikt zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen bij het telen. Lees hier meer over op ons blog!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Kruimige aardappelen
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Prei
62.5 g
Champignons
1 unit
Bosui
1.5 sprig
Gedroogde oregano
2 unit
Radijs
30 g
Veldsla
10 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
1 unit
Spinazie-kaasbroodje
(Contains Gluten, Milk)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen.
Verhit de helft van de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de knoflook een ½ minuut op laag vuur. Voeg de aardappelen en prei toe, breng op smaak met peper en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk 450 ml water per persoon in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de champignons in plakken en de lenteui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd of schaaf de radijsjes klein en snijd de helft van het radijsblad klein.
Meng in een saladekom de radijsjes en het kleingesneden blad met de veldsla en de helft van de lenteui. Besprenkel met olijfolie en witte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.
Bak het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de champignons en oregano 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de overige lenteui toe en bestrooi met peper en zout.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel extra water toe om de soep vloeibaarder te maken. Verdeel de soep over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer de soep met de champignons en de helft van de pecannoten. Garneer de salade met de overige pecannoten. Serveer de preisoep met het spinazie-kaasbroodje en de salade.