Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Tahini sauce
(Contains Milk, Egg, Sesame)
1 piece
Cod fillet
(Contains Fish)
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
10 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
75 g
Wholewheat couscous
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)
100 g
Broccolini
½ sachet(s)
Za'atar
(Contains Sesame)
½ piece
Lemon
½ piece
Yellow carrot
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
50 milliliters
Water
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
30 milliliters
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Snijd ondertussen de wortel in dunne reepjes van ongeveer 5 cm lang.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe. Bak de wortel met de broccolini, afgedekt, 7 - 10 minuten. Haal het deksel eraf, roer de honing erdoorheen en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in 6 partjes. Snijd de peterselie fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en houd apart.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten, draai om en bak 1 - 2 minuten op de andere kant.
Meng in een kom de tahinsaus met het water voor de saus. Meng de helft van de peterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan met kabeljauw van het vuur en voeg de tahinisaus toe.
Roer de Midden-Oosterse kruiden door de couscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de couscous op diepe borden en leg de kabeljauw in de saus hier bovenop. Garneer met de za'atar, het amandelschaafsel en de overige peterselie. Serveer met de overige citroenpartjes.