Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus
Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

met regenboogwortelgroenten, hazelnoten en verse kruiden

Receptontwikkelaar Babette: "In dit recept heb ik gekozen voor een balsamico-aardbeiensaus: een zoete, maar frisse saus dankzij de combinatie van aardbeienjam en balsamicoazijn. Deze keer hem ik hem gecombineerd met hertenbiefstuk, een hoogwaardig stukje vlees."

Allergens:
Milk
Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Venison steak

25 milliliters

Strawberry sauce

250 g

Potatoes

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

½ piece

Onion

1 piece

Purple carrot

½ piece

Parsnip

¼ piece

Easy peel orange

5 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

½ sprig

Fresh rosemary

10 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)4474 kJ
Calories1069 kcal
Fat62.3 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate83.5 g
Sugar26.7 g
Dietary Fiber19.3 g
Protein34.8 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Potato Masher
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verhit de oven voor op 200 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de wortels door de lengte en vervolgens in kwarten. Verdeel de wortels aan één zijde van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 - 15 minuten in de oven. Ris de rozemarijnblaadjes van de stelen en snijd de blaadjes fijn. Hak de hazelnoten grof en rooster 2 - 3 minuten in een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Haal uit de koekenpan en bewaar apart.

Pastinaak roosteren
2

Snijd ondertussen de pastinaak in de lengte in 6 stukken en kook 3 - 4 minuten in de pan. Verdeel de pastinaak over de andere zijde van de bakplaat met bakpapier. Bewaar de pan met water apart voor later. Besprenkel de pastinaak met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl honing. Verdeel de helft van de rozemarijn over de pastinaak. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de bakplaat terug in de oven en rooster nog 15 minuten.

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg de aardappelen toe aan de pan met water van de pastinaak. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de aardappelen af en bewaar apart. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de hazelnoten op hoog vuur. Voeg, zodra de boter goed heet is, de hertenbiefstuk toe aan de koekenpan en bak 2 minuten per kant.

Jus maken
4

Snipper de ui. Rasp de sinaasappel met een fijne rasp en pers het sap uit de sinaasappel. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper. Laat rusten onder aluminiumfolie. Bak de ui met de overige rozemarijn in dezelfde koekenpan 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de aardbeiensaus en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 30 ml sinaasappelsap toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat zachtjes pruttelen.

Afmaken
5

Snijd de verse kruiden fijn en voeg toe aan een kleine kom. Voeg per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte wijnazijn en 1/2 tl sinaasappelrasp toe aan de kom. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de crème fraîche en 1/2 tl mosterd per persoon toe. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïg te maken. Stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de jus, roer goed door en haal van het vuur.

Serveren
6

Snijd de hertenbiefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken. Serveer de aardappelpuree over de borden. Verdeel de hertenbiefstuk ernaast, samen met de geroosterde groenten. Schenk de aardbeienjus over de hertenbiefstuk en garneer de groenten met de kruidendressing.