Pride pasta: gigli met rucolapesto
Pride pasta: gigli met rucolapesto

Pride pasta: gigli met rucolapesto

met verse geitenkaas en geroosterde wortel

In de HelloFresh-keuken vind je groenten in alle soorten, maten en kleuren. Grote en kleine tomaten, dikke en dunne wortels, zoete en pittige paprika's - elk ingrediënt heeft een uniek karakter. Net als jij én iedereen om je heen. Kook dit recept met ingrediënten in verschillende kleuren van de regenboog en verwelkom iedereen aan tafel!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

90 g

Gigli

¼ piece

Lemon

25 g

Grated mature cheese

5 g

Fresh basil

10 g

Chopped cashews

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

1 piece

Yellow carrot

40 g

Arugula

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories862 kcal
Energy (kJ)3609 kJ
Fat49 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate77 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7 g
Protein25 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de gigli. Pers de knoflook of snijd fijn.

Wortels roosteren
2

Snijd de wortels in de lengte door de helft en de grote in kwarten. Meng in een kom de wortels met de helft van de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortels over een bakplaat met bakpapier. Bak de wortels 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Pasta koken
3

Kook de gigli, afgedekt, 8 minuten in een pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar een beetje van het kookvocht. Pers ondertussen de citroen uit in een kleine kom.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pesto maken
4

Voeg aan een hoge kom de geraspte kaas, het basilicum (inclusief takjes), de overige knoflook, de cashewstukjes en per person: 15 g rucola,2 el extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en 2 el kookvocht toe. Maak er met de staafmixer een grove pesto van. Proef de pesto en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het is de bedoeling dat de pesto niet te dun wordt. Vind je hem toch nog te dik? Voeg dan een klein beetje kookvocht toe.

Wortels afmaken
5

Verkruimel de verse geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de wortels in de oven en besprenkel met 1 tl honing per persoon. Bak de wortels nog 3 minuten in de oven. Meng ondertussen de pesto naar smaak door de gigli.

Serveren
6

Verdeel de rest van de rucola over de borden en schep de pasta-pesto erbovenop. Garneer met de wortels met geitenkaas. Besprenkel eventueel naar smaak met het overige citroensap.