In de HelloFresh-keuken vind je groenten in alle soorten, maten en kleuren. Grote en kleine tomaten, dikke en dunne wortels, zoete en pittige paprika's - elk ingrediënt heeft een uniek karakter. Net als jij én iedereen om je heen. Kook dit recept met ingrediënten in verschillende kleuren van de regenboog en verwelkom iedereen aan tafel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
90 g
Gigli
¼ piece
Lemon
25 g
Grated mature cheese
5 g
Fresh basil
10 g
Chopped cashews
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
1 piece
Yellow carrot
40 g
Arugula
½ piece
Carrot
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de gigli. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de wortels in de lengte door de helft en de grote in kwarten. Meng in een kom de wortels met de helft van de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortels over een bakplaat met bakpapier. Bak de wortels 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Kook de gigli, afgedekt, 8 minuten in een pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar een beetje van het kookvocht. Pers ondertussen de citroen uit in een kleine kom.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Voeg aan een hoge kom de geraspte kaas, het basilicum (inclusief takjes), de overige knoflook, de cashewstukjes en per person: 15 g rucola,2 el extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en 2 el kookvocht toe. Maak er met de staafmixer een grove pesto van. Proef de pesto en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Het is de bedoeling dat de pesto niet te dun wordt. Vind je hem toch nog te dik? Voeg dan een klein beetje kookvocht toe.
Verkruimel de verse geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de wortels in de oven en besprenkel met 1 tl honing per persoon. Bak de wortels nog 3 minuten in de oven. Meng ondertussen de pesto naar smaak door de gigli.
Verdeel de rest van de rucola over de borden en schep de pasta-pesto erbovenop. Garneer met de wortels met geitenkaas. Besprenkel eventueel naar smaak met het overige citroensap.