Procureur met zelfgemaakte pickles
Procureur met zelfgemaakte pickles

Procureur met zelfgemaakte pickles

met bloemkool en gebakken aardappelen

Receptontwikkelaar Naomi haalde voor dit gerecht de pap - euh, pickles - bij de grootste pickles-liefhebber van Sinaai en omstreken: haar papa! Je maakt in dit recept de pickles - of piccalillysaus op basis van augurk - helemaal zelf. De subtiel zure smaak van de saus past perfect bij het stuk procureur en de gebakken patatjes. Een ode aan Naomi's papa... én zijn hemd met gesmoste pickles-plekken. Geniet ervan!

Allergens:
Sulphites
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

250 g

Bloemkool

25 g

Augurken

20 g

Zilveruitjes

(Contains Sulphites)

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

2 g

Procureur

25 g

Crème fraîche

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

200 milliliters

Kippenbouillon

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5109 kJ
Calories1221 kcal
Fat86 g
Saturated Fat36.4 g
Carbohydrate57 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein49 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Saucepan
Whisk
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Bloemkool koken
2

Bereid 200 ml bouillon per persoon voor de saus. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel een klein laagje water met een snuf zout aan de kook voor de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de helft van de bloemkool in 6 – 8 minuten gaar, bewaar de andere helft apart. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Pickles maken
3

Hak de augurk in kleine stukjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak droog . Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de overige bloemkool, de augurk, de zilveruitjes en de kurkuma toe. Roer goed en laat op laag vuur sudderen tot serveren.

Procureur bereiden
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de procureur 1 – 2 minuten per kant. Haal de procureur uit de pan en leg in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Bak de procureur nog 5 – 7 minuten in de oven.

Bloemkool bakken
5

Bak ondertussen de gekookte bloemkool nog 2 – 3 minuten in de koekenpan van de procureur op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Roer net voor serveren de crème fraiche door de saus. Serveer de procureur met de aardappelen, de zelfgemaakte pickles en de gebakken bloemkool.