Vandaag maak je zelf gehaktbrood van varkensboerengehakt. Je brengt het gehaktbrood op smaak met Siciliaanse kruiden en voegt bite toe met panko. Eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Onion
½ piece
Garlic
100 g
Farmer's mincemeat
(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
100 g
Italian vegetable mix
(May be present Celery)
¼ pack
Chopped tomatoes
½ sprig
Fresh rosemary
75 g
White long grain rice
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
15 g
Sundried tomatoes
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
¾ tablespoon
Olive oil
30 milliliters
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Meng in een kom het boerengehakt, de panko, de knoflook, de zongedroogde tomaten, de helft van de ui, de Siciliaanse kruiden en de melk. Kneed goed door en breng flink op smaak met peper en zout.
Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De garingstijd van je gehaktbrood hang erg af van de grootte en van de oven. Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of hij al gaar is.
Breng in een pan ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de groentemix toe en bak 3 - 5 minuten.
Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 pak tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de verse rozemarijn toe. Verlaag het vuur. Laat de groenten 10 - 15 minuten garen op zacht vuur.
Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de Provençaalse tomatensaus en de witte langgraanrijst.