Provençaals gevulde tomaten

Provençaals gevulde tomaten

met rijst, kipfilet en feta

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Beef tomato

85 g

White long grain rice

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley & oregano

50 g

Feta

(Contains Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

1 piece

Chicken breast with herbs

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1296 kJ
Calories310 kcal
Fat25.7 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate11.7 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein6.6 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Colander
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Paper Towel

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/4 blokje groentebouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de tomaten. Snijd op 1,5 cm van de bovenkant van de tomaten het kapje eraf en bewaar. Schep met een lepel de kern en pitjes uit de tomaten. Snijd de binnenkant van de tomaten grof en houd apart in een kom. Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout en zet ze omgekeerd in een vergiet. Laat ze uitlekken.

2

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de oregano en 3/4 van de peterselie grof. Bewaar de overige peterselie als garnering. Snijd de feta in kleine blokjes.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg de panko en de gesneden peterselie en oregano toe. Meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier. Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Meng het kruidenmengsel met de rijst, de binnenkant van de tomaten en de blokjes feta. Plaats de tomaten in de ovenschaal en vul ze met de kruidige rijst. Plaats de kapjes weer op de tomaten. Schep de overgebleven rijst tussen de tomaten in de ovenschaal. Bak de gevulde tomaten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Wacht tot de gevulde tomaten 20 minuten in de oven hebben gestaan. Verhit dan de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilethaasjes in 5 - 6 minuten rondom bruin.

6

Leg de tomaten op het bord en schep de overige rijst ernaast. Let de kipfilet op de rijst. Garneer met de overige peterselie.

Tip: Wist je dat tomaten veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn rijk aan vitamines én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant, die onze cellen..zie FUN F