Met zelfgemaakte pulled chicken van kipdrumsticks in baharat kruiden zet je een authentiek BBQ-style broodje op tafel, inclusief coleslaw en maiskolf.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
0.99 teaspoon
Smoked paprika
2 piece
Chicken drumsticks in Baharat marinade
1 piece
Red onion
1 piece
Garlic
1 piece
Corn on the cob
1 piece
Turkish bread
100 g
Rainbow slaw mix
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
25 g
Organic full-fat yogurt
2.5 g
Fresh chives
40 g
Onion chutney
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut. Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Het gerookt paprikapoeder kan makkelijk aanbranden, houd het goed in de gaten en voeg de kipdrumsticks eventueel al eerder toe.
Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maiskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maiskolf in met de knoflookboter. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet beide in de oven. Bak de mais en kipdrumsticks 20 - 25 minuten in de oven. Bak het Turkse broodje de laatste 3 - 4 minuten mee.
Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur. Voeg de rode ui met een snuf zout toe. Bak 2 - 3 minuten aan. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 - 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.
Meng ondertussen de mix van rodekool, wittekool en wortel in een kom met de mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn.
Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die van de kip afkomt. Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.
Snijd het Turkse broodje open en beleg met een beetje coleslaw, de pulled chicken en de gekaramelliseerde ui. Serveer met de maiskolf en garneer deze met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.