Pulled chicken met coleslaw en maiskolf
Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

met gekaramelliseerde rode ui en Turks broodje

Met zelfgemaakte pulled chicken van kipdrumsticks in piri-pirikruiden zet je een authentiek BBQ-style broodje op tafel, inclusief coleslaw en maiskolf.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

0.99 teaspoon

Smoked paprika

2 piece

Chicken drumsticks in Baharat marinade

1 piece

Red onion

1 piece

Garlic

1 piece

Corn on the cob

1 piece

Turkish bread

100 g

Rainbow slaw mix

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

25 g

Organic full-fat yogurt

2.5 g

Fresh chives

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1093 kcal
Energy (kJ)4574 kJ
Fat63 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate83 g
Sugar29 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein43 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Kip bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut. Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Het gerookt paprikapoeder kan makkelijk aanbranden, houd het dus goed in de gaten en voeg de kipdrumsticks eventueel al eerder toe.

In de oven
2

Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maiskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maiskolf in met de knoflookboter. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet beide in de oven. Bak de mais en kipdrumsticks 15 - 20 minuten in de oven. Bak het Turkse broodje de laatste 3 - 4 minuten mee.

Ui karamelliseren
3

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui met een snuf zout toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de roomboter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 - 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.

Salade maken
4

Meng ondertussen de mix van rodekool, wittekool en wortel in een kom met de mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Kip plukken
5

Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Let op: er kan hete stoom van de kip afkomen. Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.

Serveren
6

Snijd het Turkse broodje open en beleg met een beetje coleslaw, de pulled chicken en de gekaramelliseerde ui. Serveer met de maiskolf en garneer deze met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.