Pulled chicken met coleslaw, maiskolf en augurk
Pulled chicken met coleslaw, maiskolf en augurk

Pulled chicken met coleslaw, maiskolf en augurk

Met een Turkse pide en gekarameliseerde rode ui

Net zo vol van smaak als het bekendere "pulled pork", maar veel sneller klaar is deze kip met koolsla. "Pulled" betekent in dit gerecht dat je het zachte, botergaar gestoofde vlees met twee vorken uit elkaar plukt. De friszure koolsla maak je zelf - het snijwerk hebben we je wel alvast uit handen genomen.

Allergens:
Gluten
Egg
Mustard
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

2 unit

Gekruide kipdrumsticks

1 unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Maiskolf

1 unit

Mini Turks brood

(Contains Gluten)

100 g

peen en kool

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

1.25 g

Verse bieslook

(May be present Celery)

25 g

Augurken

25 g

Pikante uienchutney

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5125 kJ
Calories1225 kcal
Fat69 g
Saturated Fat21.4 g
Carbohydrate94 g
Sugar39.6 g
Dietary Fiber8 g
Protein53 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Tall-Sided Pan
Stove
Peeler
Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Oven Dish
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut. Voeg de kipdrumsticks toe, bak in 4 – 6 minuten rondom aan en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

Maiskolf en kip in de oven
2

Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maïskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maïskolf in met de knoflookboter en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet deze ovenschaal op dezelfde bakplaat. Bak de maïs en kipdrumsticks 15 – 20 minuten in de oven. Bak de Turkse pide de laatste 3 – 4 minuten mee.

Ui karameliseren
3

Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en voeg de rode ui met een snuf zout toe. Bak 2 – 3 minuten. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 – 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.

Salade maken
4

Meng ondertussen de gemengde kool en peen in een kom met mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn. Snijd de augurken in plakjes.

Kip plukken
5

Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die eruit komt.  Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.

Serveren
6

Snijd de Turkse pide open en beleg met een beetje koolsalade, de geplukte kip, gekarameliseerde ui en een paar stukjes augurk. Serveer met de maïskolf en garneer met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.