Net zo vol van smaak als het bekendere "pulled pork", maar veel sneller klaar is deze kip met koolsla. "Pulled" betekent in dit gerecht dat je het zachte, botergaar gestoofde vlees met twee vorken uit elkaar plukt. De friszure koolsla maak je zelf - het snijwerk hebben we je wel alvast uit handen genomen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Gerookt paprikapoeder
2 unit
Gekruide kipdrumsticks
1 unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Maiskolf
1 unit
Mini Turks brood
(Contains Gluten)
100 g
peen en kool
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
25 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1.25 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
25 g
Augurken
25 g
Pikante uienchutney
(Contains Sulphites)
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut. Voeg de kipdrumsticks toe, bak in 4 – 6 minuten rondom aan en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maïskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maïskolf in met de knoflookboter en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet deze ovenschaal op dezelfde bakplaat. Bak de maïs en kipdrumsticks 15 – 20 minuten in de oven. Bak de Turkse pide de laatste 3 – 4 minuten mee.
Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en voeg de rode ui met een snuf zout toe. Bak 2 – 3 minuten. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 – 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.
Meng ondertussen de gemengde kool en peen in een kom met mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn. Snijd de augurken in plakjes.
Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die eruit komt. Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.
Snijd de Turkse pide open en beleg met een beetje koolsalade, de geplukte kip, gekarameliseerde ui en een paar stukjes augurk. Serveer met de maïskolf en garneer met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.