Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met gesmolten kaas en groenten, vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse limoenmayonaise als dip bij de quesadilla.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Groentemix: rode paprika, gele paprika en courgette
2 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
50 g
Geraspte cheddar
(Contains Milk)
½ unit
Limoen
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 teaspoon
Gerookt paprikapoeder
40 g
Gemengde sla
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix 6 – 7 minuten met peper en zout. • Vet 1 zijde van de helft van de tortilla's in met olijfolie en leg met de ingevette zijde naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
• Verdeel de gewokte groenten over de tortilla en bestrooi met de geraspte cheddar. • Leg de overige tortilla op de groenten, druk een beetje aan en vet de bovenkant in met olijfolie. • Bak de quesadilla in 5 – 7 minuten knapperig in de oven. • Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.
• Meng in een kleine kom de mayonaise met 3/4 tl limoensap per persoon en een snufje gerookt paprikapoeder. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla toe en schep goed om.
• Snijd de quesadilla in puntjes en verdeel over de borden. • Serveer met een partje limoen en met de limoenmayonaise om te dippen.