Quesadilla met groenten en cheddar
Quesadilla met groenten en cheddar

Quesadilla met groenten en cheddar

Met limoenmayonaise en salade

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit twee tortilla's met gesmolten kaas en groenten, vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse limoenmayonaise als dip bij de quesadilla.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Groentemix: rode paprika, gele paprika en courgette

2 unit

Witte tortilla

(Contains Gluten)

50 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

½ unit

Limoen

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

40 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3996 kJ
Calories955 kcal
Fat63 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate72 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7 g
Protein23 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

smeren
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix 6 – 7 minuten met peper en zout. • Vet 1 zijde van de helft van de tortilla's in met olijfolie en leg met de ingevette zijde naar beneden op een bakplaat met bakpapier.

kaas
2

• Verdeel de gewokte groenten over de tortilla en bestrooi met de geraspte cheddar. • Leg de overige tortilla op de groenten, druk een beetje aan en vet de bovenkant in met olijfolie. • Bak de quesadilla in 5 – 7 minuten knapperig in de oven. • Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

limoen
3

• Meng in een kleine kom de mayonaise met 3/4 tl limoensap per persoon en een snufje gerookt paprikapoeder. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla toe en schep goed om.

serveren
4

• Snijd de quesadilla in puntjes en verdeel over de borden. • Serveer met een partje limoen en met de limoenmayonaise om te dippen.