Quesadilla's met frisse yoghurtsaus
Quesadilla's met frisse yoghurtsaus

Quesadilla's met frisse yoghurtsaus

met verse groene kruiden en een frisse salade

Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit een tortilla met gesmolten kaas, groenten en vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse yoghurtsaus als dip bij de quesadilla. Comfort food op z'n best!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Bruine tortilla

(Contains Gluten)

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Tomaat

25 g

Feta

(Contains Milk)

2 tablespoon

Maïs in blik

125 g

Cherrytomaten

5 g

Verse peterselie, koriander en munt

75 g

Spinazie

(May be present Celery)

50 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

½ tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2471 kJ
Calories591 kcal
Fat28 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate58 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber12 g
Protein18 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet
Parchment Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in plakken. Verkruimel de feta en laat de mais uitlekken.

Salade maken
2

Halveer de cherrytomaten en snijd de verse bladpeterselie, koriander en munt fijn. Meng de cherrytomaten in een saladekom met de helft van de spinazie, 1 tl extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de helft van de verse kruiden. Bewaar apart.

Ui en knoflook bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Zet daarna het vuur uit.

Tortilla's beleggen
4

Beleg elke tortilla met een beetje ui en knoflook, feta en 1 el mais. Breng op smaak met peper en zout, leg er vervolgens een beetje spinazie op en eindig met 2 plakken tomaat. Vouw de tortilla's dubbel en druk ze langs de randen goed plat. Leg de tortilla's op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Yoghurtsaus maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de overige verse kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Snijd elke quesadilla in 3 punten en serveer met de salade en yoghurtsaus.