Quesadilla's komen oorspronkelijk uit Mexico waar tortilla's in allerlei soorten en smaken gegeten worden. Een quesadilla bestaat uit een tortilla met gesmolten kaas, groenten en vlees of vis ertussen. Vandaag maak je zelf een frisse yoghurtsaus als dip bij de quesadilla. Comfort food op z'n best!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Bruine tortilla
(Contains Gluten)
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Tomaat
25 g
Feta
(Contains Milk)
2 tablespoon
Maïs in blik
125 g
Cherrytomaten
5 g
Verse peterselie, koriander en munt
75 g
Spinazie
(May be present Celery)
50 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
½ tablespoon
Fles olijfolie
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in plakken. Verkruimel de feta en laat de mais uitlekken.
Halveer de cherrytomaten en snijd de verse bladpeterselie, koriander en munt fijn. Meng de cherrytomaten in een saladekom met de helft van de spinazie, 1 tl extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de helft van de verse kruiden. Bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Zet daarna het vuur uit.
Beleg elke tortilla met een beetje ui en knoflook, feta en 1 el mais. Breng op smaak met peper en zout, leg er vervolgens een beetje spinazie op en eindig met 2 plakken tomaat. Vouw de tortilla's dubbel en druk ze langs de randen goed plat. Leg de tortilla's op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier en bak 8 – 10 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de overige verse kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd elke quesadilla in 3 punten en serveer met de salade en yoghurtsaus.