Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Broccoli
½ piece
Red onion
2 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
4 piece
Egg
65 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Grated aged Gouda
1.6 pinch
Nutmeg
65 g
Red cherry tomatoes
⅓ roll(s)
Quiche dough
(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in nog kleinere blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.
Tip: Snijd de broccoli goed klein, zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.
Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.
Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur, zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en zet apart. Laat de groenten afkoelen. Bekleed je bakvorm of ovenschaal met bakpapier, of vet in met 1/4 el olijfolie per persoon. Bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bak in de oven zonder vulling voor 5 - 7 minuten.
Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Meng in een grote kom de eieren met de slagroom. Voeg de gedroogde oregano, de helft van de oude kaas en een mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng deze samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep. Je kan eventueel ook de helft van de kaas gebruiken toevoegen aan het eimengsel.
Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de rest van de oude kaas. Bak de quiche 20 - 25 minuten in de oven, of tot hij gaar is.
Tip: Tip 1. De quiche is klaar als de vulling mooi gestold is en stevig blijft, ook als je de bakvorm of ovenschaal beweegt. Tip 2. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de overige kaas de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade of in een soep.
Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden.