Quiche met broccoli en oude kaas
Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met cherrytomaten en Siciliaanse kruiden

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

2 piece

Egg

(Contains Egg)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

25 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

1 pinch

Nutmeg

65 g

Red cherry tomatoes

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3860 kJ
Calories923 kcal
Fat65.2 g
Saturated Fat31.4 g
Carbohydrate44.9 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein33.4 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Strainer
Large Bowl
Quiche tin

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes (zie Tip). Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Tip: Snijd de broccoli goed klein zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Bakken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door. 

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en laat afkoelen in een vergiet.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de kookroom. Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de helft van de oude kaas en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

Quiche maken
5

Bekleed een bakvorm of ovenschaal met de benodigde hoeveelheid bladerdeeg, inclusief het bakpapier (zie Tip). Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de overige oude kaas. 

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan 2 bakvormen of ovenschalen om 2 quiches te maken. Gebruik je liever één grote bakvorm of ovenschaal? Bak de quiche dan iets langer.

Serveren
6

Bak de quiche 35 - 40 minuten in de oven, of tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren (zie Tip). Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.

Tip: Om te controleren of de quiche gaar is kun je een satéprikker in het midden steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de quiche gaar. Kleurt de bovenkant bruin maar is de binnenkant nog niet gaar, dek de quiche dan af met aluminiumfolie en bak hem nog wat langer in de oven.