Quiche met spruitjes en blauwe kaas
Quiche met spruitjes en blauwe kaas

Quiche met spruitjes en blauwe kaas

met uienchutney en walnootstukjes

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan, maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Egg
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

100 g

Brussels sprouts

½ piece

Garlic

40 g

Onion chutney

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

1.5 piece

Egg

(Contains Egg)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

40 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3390 kJ
Calories810 kcal
Fat52.9 g
Saturated Fat24.4 g
Carbohydrate50.1 g
Sugar21.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein27.7 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Oven Dish
Quiche tin
Quiche tin
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten en laat eventuele kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.

Uien bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten (zie Tip).

Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan, zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.

Spruiten koken
3

Kook ondertussen de spruiten, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spruitjes zijn bijzonder rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Quiche voorbakken
4

Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met roomboter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.

Quiche vullen
5

Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet het eimengsel eroverheen. Verdeel de blauwe-kaasblokjes en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.