Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Onion
100 g
Brussels sprouts
1 piece
Garlic
40 g
Onion chutney
1 roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
1.48 piece
Egg
40 g
Fourme d'Ambert
5 g
Chopped walnuts
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten, laat de kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten.
Tip: Schep het uienmengsel eventueel uit de pan, zodat het goed afgekoeld is voordat je het met het ei mengt.
Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Tip: De walnoot is de enige noot die ALA, een plantaardig omega 3-vetzuur, bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor onze hart en bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.
Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes op de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet daar het eimengsel overheen. Verkruimel de fourme d'Ambert en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Fourme d'Ambert heeft een natuurlijke korst die je gewoon kunt eten; eraf snijden is dus niet nodig.
Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.