Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en sinaasappelmayo

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

1.5 teaspoon

Sumac

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

½ piece

Easy peel orange

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

White wine vinegar

175 milliliters

Water

¾ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2711 kJ
Calories648 kcal
Fat26.4 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate69.7 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein30.4 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid
Paper Towel
Large Bowl
Grater

Cooking Steps

Couscous koken
1
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Verhit de helft van olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de parelcouscous met de rode peper 1 minuut.
  • Voeg het water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Breng aan de kook en laat 12 - 14 minuten zachtjes koken.
Vis bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 3 - 5 minuten.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de sumak.
  • Bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit en houd afgedekt warm tot serveren.
Salsa maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Voeg de tomaat, komkommer en verse kruiden toe aan een grote kom.
  • Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Voeg de sinaasappel, de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak toe. Breng op smaak met peper zout. Roer alles goed door.
Serveren
4
  • Meng de Midden-Oosterse kruiden door de parelcouscous en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Serveer de couscous in kommen. Verdeel de vis, ui en salsa eroverheen.
  • Meng in de grote kom de mayonaise en sinaasappelrasp naar smaak met de overgebleven dressing van de salsa.
  • Garneer het gerecht met de sinaasappelmayo.