Fusion vistaco's met hoisinkabeljauw
Fusion vistaco's met hoisinkabeljauw

Fusion vistaco's met hoisinkabeljauw

met komkommer, wortelsalade en gefrituurde uitjes

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Cod fillet

(Contains Fish)

25 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

½ unit

Onion

3 unit

Mini tortillas

(Contains Wheat)

½ unit

Carrot

½ unit

[Persian] cucumber

¼ unit

Red chili pepper

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

¾ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2926 kJ
Calories699 kcal
Fat34.4 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate65.7 g
Sugar16.8 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein28.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Snijd de komkommer in blokjes en rasp de wortel.

Tip: Je verwarmt de oven voor de tortilla's. Je kunt ook een koekenpan gebruiken.

Salade maken
2
  • Meng in een kom de komkommer met de helft van de koriander en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een tweede kom de wortel, de mayonaise, de suiker en 2/3 van de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.
Vis bereiden
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en rode peper 2 - 3 minuten.
  • Voeg de vis toe en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Breek met een spatel de vis in kleinere stukken.
  • Roer de hoisinsaus, de sojasaus en de overige wittewijnazijn erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de tortilla's over borden.
  • Vul de tortilla's met de wortelsalade, de komkommersalade en de vis.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de overige koriander.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.