Kabeljauw met sumak en yoghurtsaus
Kabeljauw met sumak en yoghurtsaus

Kabeljauw met sumak en yoghurtsaus

met gele rijst en gebakken paprika

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

¾ teaspoon

Sumac

75 g

White long grain rice

1 teaspoon

Ground turmeric

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Green bell pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

180 milliliters

Water

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2410 kJ
Calories576 kcal
Fat18.5 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate70.9 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein27.1 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui en kurkuma 1 minuut.
  • Voeg de rijst toe en bak nog 1 minuut. Giet vervolgens de aangegeven hoeveelheid water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Laat afgedekt staan tot serveren.
Paprika bakken
2
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de paprika met de Midden-Oosterse kruiden, afgedekt, 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Saus maken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de sumak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Leg de paprika en de vis erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus.