Wist je dat zuurkool eigenlijk een superfood is? Boordevol probiotica en vitamine C, helpt het je immuunsysteem te versterken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Sauerkraut
1 piece
Pork tenderloin
(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)
200 g
Potatoes
30 g
Mango ketchup
(Contains Sulphites)
½ piece
Onion
½ piece
Carrot
¼ piece
Red chili pepper
10 g
Chopped pecans
(Contains Pecans May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1
[Plant-based] milk
½ teaspoon
Mustard
75 milliliters
Low sodium beef stock
to taste
Salt and pepper
Was de wortel en aardappelen grondig en snijd de wortel en aardappelen in grove stukken. Voeg de groenten en ruim water toe aan een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
Weeg de zuurkool af, giet af in een vergiet en spoel af onder koud water. Voeg de zuurkool toe aan aan de pan en kook 8 - 10 minuten mee (zie Tip). Giet daarna af en bewaar apart.
Tip: Door de zuurkool de koken wordt de smaak minder intens. Houd je van de typische zure smaak van zuurkool? Kook de zuurkool dan korter of voeg de zuurkool ongekookt toe in stap 5.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecannoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 7 minuten rondom bruin.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Voeg de ui en rode peper toe aan de varkenshaas en bak 4 - 6 minuten, of tot het varkensvlees gaar is. Haal het varkensvlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Bereid de bouillon. Voeg de mangoketchup en de bouillon toe aan de koekenpan. Meng goed met de ui en rode peper en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Stamp met een aardappelstamper de groenten met de overige roomboter, een scheutje melk en 1 tl mosterd per persoon tot een stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in plakjes. Verdeel de zuurkoolstamppot over diepe borden. Leg de varkenshaas erbovenop en besprenkel met de pittige mangosaus. Garneer met de geroosterde pecannoten.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.