Quinoa met gemarineerde feta
Quinoa met gemarineerde feta

Quinoa met gemarineerde feta

met gepofte cherrytomaten en courgette

Wist je dat quinoa officieel geen graansoort is, maar behoort tot de zadenfamilie? Het is een bron van eiwitten en goede vetten en daarmee niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. Oorspronkelijk komen deze zaden uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig wordt quinoa ook in Europa verbouwd.

Allergens:
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

1 unit

Knoflookteen

85 g

Quinoa

250 g

Rode cherrytomaten

100 g

Feta

(Contains Milk)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3858 kJ
Calories922 kcal
Fat52 g
Saturated Fat20.3 g
Carbohydrate74 g
Sugar19.4 g
Dietary Fiber9 g
Protein35 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Oven Dish
Bowl

Cooking Steps

Courgette bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Kook per persoon 400 ml water. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.

Quinoa koken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de quinoa toe, roer goed door en bak nog 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, zet het vuur middellaag en kook, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar, tot de quinoa een dikke pap vormt.

Tomaten poffen
3

Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng in een ovenschaal met de overige olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet bij de courgette in de oven en bak 15 minuten mee, of tot de tomaten gaar zijn.

Feta marineren
4

Snijd ondertussen een derde deel van de feta af, verkruimel en zet apart. Snijd de blaadjes basilicum zeer fijn en meng in een kom met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper. Wentel er voorzichtig het nog hele deel van de feta doorheen en zet apart tot gebruik.

Quinoa afmaken
5

Meng het verkruimelde deel van de feta, het grootste deel van de cherrytomaten en de courgette door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de quinoa over diepe borden of kommen. Leg de overige cherrytomaten en courgette erop en leg de gemarineerde feta erbovenop.