Quinoa-risotto met feta en citroen
Quinoa-risotto met feta en citroen

Quinoa-risotto met feta en citroen

met spinazie, mini-romatomaten en walnoostukjes

Je gaart de quinoa op dezelfde manier als risotto. Het resultaat is een gezonde maaltijd met een frisse smaak dankzij de feta en citroen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Quinoa

50 g

Feta

(Contains Milk)

100 g

Spinach

100 g

Mini Roma tomatoes

20 g

Chopped walnuts

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories688 kcal
Energy (kJ)2879 kJ
Fat34 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate61 g
Sugar11 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein28 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Oven Dish
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de quinoa toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de quinoa de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 100 ml kokend water per persoon.

Tomaten roosteren
2

Meng in een ovenschaal de tomaten met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. Rooster de tomaten 12 - 15 minuten in de oven.

Quinoa garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de quinoa is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De quinoa is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de quinoa nog verder te garen. Houd tijdens het koken het deksel op de pan.

Citroen raspen
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze goudbruin kleuren. Rasp 1/2 tl citroenrasp per persoon en snijd de citroen in partjes. Verkruimel de feta.

Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.

Spinazie en feta toevoegen
5

Scheur, wanneer de quinoa bijna gaar is, de spinazie klein boven de hapjespan en meng samen met de helft van de feta en de citroenrasp door de quinoa-risotto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de quinoa-risotto over diepe borden. Leg de geroosterde tomaten erop. Strooi de overige feta over de borden. Werk af met de walnootstukjes en citroenpartjes. Besprenkel naar smaak met de overige balsamicoazijn van de tomaten.