Je gaart de quinoa op dezelfde manier als risotto. Het resultaat is een gezonde maaltijd met een frisse smaak dankzij de feta en citroen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Quinoa
50 g
Feta
(Contains Milk)
100 g
Spinach
100 g
Mini Roma tomatoes
20 g
Chopped walnuts
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
¼ piece
Lemon
to taste
Extra virgin olive oil
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de quinoa toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de quinoa de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 100 ml kokend water per persoon.
Meng in een ovenschaal de tomaten met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. Rooster de tomaten 12 - 15 minuten in de oven.
Voeg, zodra de bouillon door de quinoa is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De quinoa is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de quinoa nog verder te garen. Houd tijdens het koken het deksel op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze goudbruin kleuren. Rasp 1/2 tl citroenrasp per persoon en snijd de citroen in partjes. Verkruimel de feta.
Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.
Scheur, wanneer de quinoa bijna gaar is, de spinazie klein boven de hapjespan en meng samen met de helft van de feta en de citroenrasp door de quinoa-risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de quinoa-risotto over diepe borden. Leg de geroosterde tomaten erop. Strooi de overige feta over de borden. Werk af met de walnootstukjes en citroenpartjes. Besprenkel naar smaak met de overige balsamicoazijn van de tomaten.