Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel. Zitten er sobanoedels in jouw box in plaats van udonnoedels? Geen zorgen, het recept blijft verder hetzelfde en het smaakt net zo lekker.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Shallot
65 g
Mushrooms
¼ bunch
Radish
90 g
Shrimp
100 g
Buckwheat noodles
10 milliliters
Fish sauce
25 g
Sugar snap peas
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
White wine vinegar
15 g
[Plant-based] butter
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Snijd de champignons in plakken.
Tip: Snijd eventueel een paar ringetjes van de rode peper om mee te garneren. Pas wel op: de rode peper is pittig!
Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de radijs in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de radijs trekken.
Tip: Wist je dat deze bowl je een goede calciumboost geeft? Dat komt door de bosui, die vergeleken met andere groenten veel calcium bevat, en door de garnalen. Garnalen bevatten daarnaast ook veel eiwitten en maar weinig calorieën!
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Leg de garnalen in een ovenschaal. Snijd de roomboter in stukken. Verdeel de knoflook, rode peper en stukken roomboter over de garnalen. Bak 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Kies een passende ovenschaal voor de garnalen. Het liefst zo klein mogelijk, zodat alles dicht op elkaar ligt. Zo komen de smaken extra goed samen!
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de sjalot en de champignons 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 1/4 el ketjap en 1 tl honing toe. Roer goed door. Zet het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren. Kook de noedels 4 minuten in de pan met deksel. Giet de noedels af en laat uitstomen zonder deksel.
Breng per persoon: 300 ml water, 1/4 bouillonblokje, 10 ml vissaus en 1/4 el ketjap aan de kook in een steelpan. Voeg ook de sugarsnaps toe aan de bouillon en kook 3 - 5 minuten mee.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus, minder bouillon of gebruik natriumarme bouillon. Spoel ook het zout van de noedels af na het koken.
Verdeel de noedels over kommen. Schep de bouillon over de noedels. Leg de toppings er apart op: de garnalen, champignons, sugarsnaps en radijs. Garneer met de gomasio en eventueel een plakje rode peper.
Tip: Schenk als je het lekker vindt wat van de knoflookboterjus van de garnalen over de noedels.