Ras el hanout-quinoa met feta uit de oven
Ras el hanout-quinoa met feta uit de oven

Ras el hanout-quinoa met feta uit de oven

Met knapperige sperziebonen en geroosterde tomaatjes

Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmix met een sterke geur en warme smaak. Vandaag gebruik je deze kruiden in een gerecht met quinoa en gebakken feta. Deze van oorsprong Griekse kaas past perfect bij de kruidige quinoa en zoete geroosterde tomaten.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Sperziebonen

75 g

Feta

(Contains Milk)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

125 g

Rode cherrytomaten

85 g

Quinoa

1 teaspoon

Ras el hanout

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3686 kJ
Calories881 kcal
Fat49 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate74 g
Sugar4.4 g
Dietary Fiber12 g
Protein32 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid

Cooking Steps

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Wrijf van elk stuk feta 1 kant in met de helft van de komijn. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

bulgur
2

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde pan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de quinoa, ras el hanout en de overige komijn toe en bak al roerend 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg extra water toe als de quinoa te snel droog kookt. Laat zonder deksel uitstomen.

tomaten
3

Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de feta naast de cherrytomaten op de bakplaat en bak mee.

sperziebonen
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen en de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 12 – 14 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Schep regelmatig om

roeren
5

Snijd ondertussen de verse munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de verse munt toe en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de quinoa over de borden. Verdeel de sperziebonen en cherrytomaten over de quinoa en eindig met de gebakken feta. Garneer de maaltijd met de pijnboompitten, de overige verse munt en extra vierge olijfolie naar smaak.