De verfijnde blauwe-kaassaus en knapperige walnoten brengen deze ravioli naar ongekende hoogten. Zin in meer veggie verwennerij? Ontdek snel het luxe veggie-recept van volgende week!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
½ piece
Lemon
5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
25 g
Blue cheese cubes
(Contains Milk)
10 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
100 g
Broccolini
50 g
Mangetout
100 milliliters
Heavy cream
(Contains Milk)
140 g
Ravioli with cauliflower & beurre noisette
(Contains Milk, Egg, Wheat)
20 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
(May be present Celery)
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
¼ tablespoon
Flour
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie grof.
Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de ravioli. Verkruimel het bouillonblokje erboven en houd op laag vuur warm tot stap 5.
Verhit in dezelfde koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Bak de knoflook, broccolini, peultjes en de helft van de ui 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om en verlaag eventueel het vuur of voeg meer water toe als dit te hard gaat. Haal vervolgens het deksel van de pan, voeg de citroenrasp toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een steelpan en fruit de overige ui 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Blus al roerend af met ongeveer 2 el bouillon per persoon uit de pan. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Roer de blauwe-kaasblokjes erdoor en verwarm tot de kaas is gesmolten en de saus is ingedikt. Verlaag het vuur als dit te snel gaat. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de ravioli 4 - 6 minuten in de pan met bouillon. Haal daarna voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de blauwe-kaassaus. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Voeg de salademix toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de ravioli met de blauwe-kaassaus over diepe borden. Bestrooi met de walnootstukjes en de krulpeterselie. Serveer met de salade en de broccolini met peultjes. Garneer met 1 citroenpartje per persoon.