Ravioli met blauwekaassaus en walnoot
Ravioli met blauwekaassaus en walnoot

Ravioli met blauwekaassaus en walnoot

met broccolini, peultjes en frisse salade

De verfijnde blauwekaassaus en knapperige walnoten brengen deze ravioli naar ongekende hoogten. Zin in meer veggie verwennerij? Ontdek snel het luxe veggie-recept van volgende week!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Lemon

5 g

Fresh curly parsley

25 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

100 g

Broccolini

50 g

Mangetout

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

140 g

Ravioli with cauliflower & beurre noisette

30 g

Salad mix with sunflower shoots

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Flour

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1069 kcal
Energy (kJ)4474 kJ
Fat75.4 g
Saturated Fat33.9 g
Carbohydrate66.3 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein29.5 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan
Fryingpan with lid
Saucepan
Slotted Spoon
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen vervolgens in partjes. Snijd de krulpeterselie grof.

Roosteren
2

Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de ravioli. Verkruimel het bouillonblokje erboven en houdt op laag vuur warm tot stap 5.

Groenten stoven
3

Verhit in dezelfde koekenpan met deksel de olijfolie. Bak de knoflook, broccolini, peultjes en de helft van de ui 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om en verlaag eventueel het vuur of voeg meer water toe als dit te hard gaat. Haal vervolgens het deksel van de pan, voeg de citroenrasp toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
4

Verhit de roomboter in een steelpan en fruit de overige ui 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Blus al roerend af met ongeveer 2 el bouillon per persoon uit de pan. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Roer de blauwe-kaasblokjes erdoor en verwarm tot de kaas is gesmolten en de saus is ingedikt. Verlaag het vuur als dit te snel gaat. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerken
5

Kook ondertussen de ravioli 4 - 6 minuten in de pan met bouillon. Haal daarna voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de blauwekaassaus. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Voeg de salademix toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de ravioli met de blauwekaassaus over diepe borden. Bestrooi met de walnootstukjes en de krulpeterselie. Serveer met de salade en de broccolini met peultjes. Garneer met 1 citroenpartje per persoon.