Rendang met kokosrijst
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade

In Indonesië hoort rendang bij speciale gelegenheden zoals trouwerijen en feestdagen. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Wortel

½ unit

Komkommer

85 g

Witte langgraanrijst

75 milliliters

Kokosmelk

1 teaspoon

Gemalen citroengras

120 g

Rendang

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ unit

Runderbouillonblokje

1.5 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories776 kcal
Energy (kJ)3248 kJ
Fat34 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate88 g
Sugar13 g
Dietary Fiber4 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler or Cheese Slicer
Salad Bowl
Casserole with Lid

Cooking Steps

Smaakmakers snijden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en voeg een 1/4 runderbouillonblokje per persoon toe. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Salade maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel en de komkommer. Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Meng de wortel, de komkommer en de helft van de rode peper met de dressing. Schep af en toe om, zodat de dressing goed intrekt.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met de bouillon. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Meng de rijst daarna met 2 el kokosmelk per persoon (zie Tip) en breng op smaak met peper en zout.

Rendang voorbereiden
4

Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de overige rode peper (s) en het gemalen citroengras 1 – 2 minuten.

Rendang afmaken
5

Voeg de rendang en bijna alle kokosmelk toe (doe je dit eerder dan de rijst klaar is? Houd dan 2 el kokosmelk per persoon over voor de rijst, zie stap 3) aan de hapjespan en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de rendang erop. Serveer de zoetzure komkommer-wortelsalade ernaast.