Rendang met kokosrijst
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade

In Indonesië hoort rendang bij speciale gelegenheden zoals trouwerijen en feestdagen. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Carrot

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

White long grain rice

90 milliliters

Coconut milk

⅓ sachet(s)

Ground lemongrass

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

¼ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium beef stock cube

Nutrition Values

Calories722 kcal
Energy (kJ)3019 kJ
Fat32 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate82 g
Sugar15 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler or Cheese Slicer
Salad Bowl
Casserole with Lid

Cooking Steps

Smaakmakers snijden
1

Breng per persoon: 300 ml water per persoon met 1/4 runderbouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Salade maken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel en de komkommer. Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Meng de wortel, de komkommer en de helft van de rode peper met de dressing. Schep af en toe om zodat de dressing goed intrekt.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met de bouillon. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng de rijst daarna met 2 el kokosmelk per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met rijst.

Rendang voorbereiden
4

Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de overige rode peper en het gemalen citroengras 1 – 2 minuten.

Rendang afmaken
5

Voeg de rendang en bijna alle kokosmelk toe aan de hapjespan en roer goed door. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 – 12 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.

Tip: Het zou kunnen dat de saus van de rendang er in de verpakking op sommige plekken wat wit uitziet. Dit is geen vet van het vlees, maar de kokos in de saus: die stolt in de koelkast. Die maakt de rendang heerlijk romig!

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de rendang erop. Serveer de zoetzure komkommer-wortelsalade ernaast.