Laos is een veel voorkomende smaakmaker in de Indonesische keuken - in vorm en smaak lijkt het op gember met een vleugje citrus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
120 g
Rendang
(Contains Milk)
85 g
Pandanrijst
150 g
Sperziebonen
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
½ unit
Rode peper
1 cm
Verse gember
teaspoon
Gedroogde laos
1 unit
Vers citroengras
75 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Sambal
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de gember fijn en kneus het vers citroengras. Dop de sperziebonen en halveer ze.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst en het gekneusde citroengras toe en kook 12 - 15 minuten. Giet indien nodig af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember, rode peper, de helft van de knoflook en 1 tl laos per persoon toe en fruit 3 minuten.
Voeg de sperziebonen toe en bak 3 minuten. Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 8 minuten koken. Haal dan het deksel eraf en kook nog 2 minuten in op hoog vuur. Roer er vervolgens naar smaak sambal doorheen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook met 1/2 tl laos per persoon 2 minuten. Voeg de rendang toe. Roer goed en hak het vlees eventueel kleiner met een pollepel. Verwarm ongeveer 4 minuten.
Schep de rijst op het bord en verdeel de rendang ernaast. Schep de boontjes erbij en giet de overgebleven saus van de boontjes over de rijst.