Rendang met rundvlees en pittige boontjes
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras

In Indonesië hoort rendang bij speciale gelegenheden zoals trouwerijen en feestdagen. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Red chili pepper

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Fresh lemongrass

150 g

Green beans

75 g

Jasmine rice

½ sachet(s)

Dried galangal

100 g

Rendang

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

tablespoon

Sambal

1.5 tablespoon

Sunflower oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2921 kJ
Calories698 kcal
Fat29 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate75.8 g
Sugar7.7 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein28.3 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok with Lid
Grater
Pan
Casserole

Cooking Steps

Snijden en fruiten
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, gember, rode peper, de helft van de knoflook en 1 tl laos per persoon toe en fruit 3 minuten.

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kneus het verse citroengras (zie Tip 1). Voeg de rijst en het gekneusde citroengras toe en kook 12 - 15 minuten. Giet af indien nodig en laat uitstomen (zie Tip 2).

Tip 1: Knik de stelen citroengras of geef er een harde tik op met bijvoorbeeld het heft van een mes.

Tip 2: Liever geen plakkerige rijst? Giet dan af in een zeef, spoel af en zet de zeef terug op de hete pan. Laat verder uitstomen.

Sperziebonen bereiden
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Pittige boontjes maken
4

Voeg de sperziebonen toe aan de smaakmakers en bak 3 minuten. Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 8 minuten koken. Haal dan het deksel van de pan en kook nog 2 minuten in op hoog vuur. Roer er vervolgens naar smaak sambal doorheen.

Rendang afmaken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook met 1/2 tl laos per persoon 2 minuten. Voeg de rendang toe. Roer goed en hak het vlees eventueel kleiner met een pollepel. Verwarm ongeveer 4 minuten.

Serveren
6

Schep de rijst op het bord en verdeel de rendang ernaast. Schep de boontjes erbij en giet de overgebleven saus van de boontjes over de rijst.