Bowl met steak en teriyaki-aubergine
Bowl met steak en teriyaki-aubergine

Bowl met steak en teriyaki-aubergine

met rijst, wortelsalade en gomasio

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Celery
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

75 g

White long grain rice

½ piece

Garlic

½ piece

Eggplant

1 piece

Carrot

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

180 milliliters

Water

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2837 kJ
Calories678 kcal
Fat24.8 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate79.4 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein32.1 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Bowl
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een pan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Roer de rijst erdoor, giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten rusten. Giet de rijst af indien nodig en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergine in de lengte en snijd elke helft in vier lange parten. Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de aubergine 3 - 4 minuten en keer regelmatig om.

Aubergine stomen
3

Zet het vuur middelhoog en voeg 30 ml water per persoon toe. Dek de hapjespan af en stoom de aubergine 4 - 6 minuten. Verwijder het deksel, voeg de teriyakisaus toe en bak nog 1 minuut (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de aubergine toe.

Steak bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal de steak uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Giet ondertussen het bakvet uit de koekenpan bij de aubergine en roer door.

Salade maken
5

Rasp ondertussen de wortel en hak de koriander fijn. Meng in een kom de wortel met de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de koriander. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken. Verdeel de rijst over de kommen en schep de aubergine en wortelsalade erover. Leg de steak erbovenop. Garneer met de gomasio en de overige koriander.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?