Rigatoni alla norma
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella

Vandaag bereid je een Italiaanse klassieker. De mozzarella maakt deze pasta alla norma romig en het verse basilicum geeft hem extra smaak.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Fresh basil

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

½ pack

Chopped tomatoes

½ sachet(s)

Italian seasoning

50 g

Mini Roma tomatoes

20 g

Grated Pecorino DOP

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories850 kcal
Energy (kJ)3554 kJ
Fat38 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate87 g
Sugar20 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein34 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken. Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

Serveren
4

Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte pecorino en het overige basilicum.