Rigatoni alla norma
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella

Vandaag bereid je een Italiaanse klassieker. De mozzarella maakt deze pasta alla norma romig en het verse basilicum geeft hem extra smaak.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Fresh basil

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

100 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

50 g

Mini Roma tomatoes

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3310 kJ
Calories791 kcal
Fat35.1 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate84.1 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein30.6 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Scheur de mozzarella in grove stukken.
  • Kook de pasta, afgedekt, 13 - 15 minuten. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak in 8 - 10 minuten goudbruin.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de passata en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de gescheurde mozzarella, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte Parmigiano Reggiano en het overige basilicum.