Rigatoni alla norma
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en twee kazen

Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

100 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

50 g

Mini Roma tomatoes

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3001 kJ
Calories717 kcal
Fat30.1 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate83.5 g
Sugar16.9 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein24 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Sautépan or large frying pan
Grater
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof.
  • Kook de pasta 13 - 15 minuten. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht en laat uitstomen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak in 8 - 10 minuten goudbruin.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de Italiaanse kruiden toe.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de passata en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de helft van de pecorino, de helft van het basilicum en 2 - 3 el kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte Parmigiano Reggiano, de overige pecorino en het overige basilicum.