Rigatoni in mascarpone-tomatensaus met veggie kipstukjes
Rigatoni in mascarpone-tomatensaus met veggie kipstukjes

Rigatoni in mascarpone-tomatensaus met veggie kipstukjes

met Parmigiano Reggiano en vers basilicum

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Egg
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

80 g

Veggie chicken pieces

(Contains Egg, Soy, Wheat)

100 g

Passata

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Romano pepper

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3446 kJ
Calories824 kcal
Fat32.7 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate91.2 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein36.2 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook met 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en meng goed door.

Vegetarische kipstukjes bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes, inclusief marinade, 4 - 5 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaat en paprika in blokjes.

Saus maken
3

Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de overige knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomaat en paprika toe en bak 3 - 4 minuten mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, mascarpone en 1/2 tl suiker per persoon toe. Verlaag het vuur naar middelmatig. Laat, afgedekt, 6 minuten zachtjes koken.

Basilicum snijden
4

Snijd ondertussen het basilicum in fijne reepjes. Rasp de Parmigiano Reggiano.

Saus afmaken
5

Voeg 20 ml kookvocht per persoon toe aan de hapjespan met deksel. Roer de helft van het basilicum door de saus. Voeg de rigatoni en vegetarische kipstukjes toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg eventueel extra kookvocht of water toe als je de saus te dik vindt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Garneer met de geraspte kaas en het overige basilicum.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.