Rigatoni heeft eenzelfde vorm als penne, maar is een stuk groter en neemt daardoor lekker veel saus op. De spekjes geven veel smaak aan het gerecht en vormen een mooi contrast met de romige crème fraîche. Dit gerecht staat snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Broccoli
90 g
Rigatoni
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)
32 g
Ui, gesneden
½ unit
Knoflookteen
3 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
50 g
Spekblokjes
½ pack
Crème fraîche
(Contains Milk)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen
• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de bladpeterselie fijn.
• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de creme fraiche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.