Rigatoni met broccoli en spekjes
Rigatoni met broccoli en spekjes

Rigatoni met broccoli en spekjes

Met crème fraîche en belegen kaas

Rigatoni heeft eenzelfde vorm als penne, maar is een stuk groter en neemt daardoor lekker veel saus op. De spekjes geven veel smaak aan het gerecht en vormen een mooi contrast met de romige crème fraîche. Dit gerecht staat snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Broccoli

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

32 g

Ui, gesneden

½ unit

Knoflookteen

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

50 g

Spekblokjes

½ pack

Crème fraîche

(Contains Milk)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3665 kJ
Calories876 kcal
Fat47 g
Saturated Fat25.4 g
Carbohydrate75 g
Sugar6.6 g
Dietary Fiber11 g
Protein34 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

broccoli
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen

snijden
2

• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de bladpeterselie fijn.

bakken
3

• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de creme fraiche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveren
4

• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.