Rigatoni met broccoli en spekjes
Rigatoni met broccoli en spekjes

Rigatoni met broccoli en spekjes

Met crème fraîche en belegen kaas

Rigatoni lijkt op penne, maar is wat groter. Door de geribbelde structuur van deze buisvormige pasta kan de saus zich goed hechten voor extra veel smaak! Dit gerecht staat lekker snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Broccoli

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

50 g

Spekblokjes

½ bag(s)

Crème fraîche

(Contains Milk)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3686 kJ
Calories881 kcal
Fat47 g
Saturated Fat25.4 g
Carbohydrate76 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber12 g
Protein34 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Knife
Pan with Lid
Wok
Plate

Cooking Steps

Rigatoni en broccoli koken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Kook de laatste 5 minuten de broccoli mee. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

• Snipper de ui. • Pers of snijd de knoflook fijn. • Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Spekjes bakken
3

• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.