Rigatoni lijkt op penne, maar is wat groter. Door de geribbelde structuur van deze buisvormige pasta kan de saus zich goed hechten voor extra veel smaak! Dit gerecht staat lekker snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Broccoli
90 g
Rigatoni
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
3 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
50 g
Spekblokjes
½ bag(s)
Crème fraîche
(Contains Milk)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Kook de laatste 5 minuten de broccoli mee. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
• Snipper de ui. • Pers of snijd de knoflook fijn. • Snijd de verse bladpeterselie fijn.
• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.