Rigatoni met champignons en truffelolie
Rigatoni met champignons en truffelolie

Rigatoni met champignons en truffelolie

met crème fraîche, broccolini en walnootstukjes

Wist je dat deze truffelolie gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

50 g

Broccolini

10 g

Chopped walnuts

25 g

Organic crème fraîche

125 g

Mushrooms

20 g

Grated Pecorino DOP

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories700 kcal
Energy (kJ)2930 kJ
Fat33 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate72 g
Sugar8 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook, afgedekt, 13 - 15 minuten. Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventueel dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en bakken
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Saus maken
3

Verlaag het vuur. Voeg per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen. Haal vervolgens de hapjespan van het vuur en voeg de pecorino toe. Meng de pasta, crème fraîche en broccolini goed door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Schep de pasta met champignons en broccolini op een bord. Garneer met de stukjes walnoot en besprenkel met de truffelolie.