Rigatoni met kipfilet en sperziebonen
Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Rigatoni met kipfilet en sperziebonen

Met groene pesto

Waan je in Italië met de subtiele smaken in dit pastagerecht. Deze rigatoni is snel én heel smaakvol. De typisch Italiaanse smaakmaker in dit gerecht is de groene pesto. Heerlijk voor een doordeweekse dag: het staat zo op tafel en is favoriet bij jong en oud.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Sperziebonen

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

1 unit

Knoflookteen

100 g

Kipfiletstukjes

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3431 kJ
Calories820 kcal
Fat38 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate80 g
Sugar2.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein37 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Rigatoni en bonen koken
2

Kook de rigatoni in de grote pan met deksel in 13 – 15 minuten, afgedekt, beetgaar. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Knoflook snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Kip bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en roerbak in 3 – 5 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de groene pesto toe aan de pan en roer goed door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.