Dit pastagerecht is snel, makkelijk en heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de groene pesto, die zich goed hecht aan de geribbelde buitenkant van de rigatoni. Doordat het vet van de kippendij smelt tijdens het bakken, blijft de kip lekker mals en krijgt de pasta extra smaak. Buon appetito!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Sperziebonen
90 g
Rigatoni
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)
1 unit
Knoflookteen
120 g
Kippendijstukjes
40 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijstukjes toe en roerbak in 3 – 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur.
Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de groene pesto toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om de pasta smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.