Rigatoni met kippendijstukjes en pesto
Rigatoni met kippendijstukjes en pesto

Rigatoni met kippendijstukjes en pesto

Met sperziebonen

Dit pastagerecht is snel en makkelijk, maar ook heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de groene pesto, die zich goed hecht aan de geribbelde buitenkant van de rigatoni. Doordat het vet van de kippendij weg smelt tijdens het bakken, blijft de kip lekker mals en krijgt de pasta extra smaak.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Sperziebonen

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

1 unit

Knoflookteen

100 g

Kippendijstukjes

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3540 kJ
Calories846 kcal
Fat43 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate80 g
Sugar2.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein40 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Rigatoni en bonen koken
2

Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Knoflook snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Kip bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kippendijstukjes toe en roerbak in 3 – 4 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de groene pesto toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Voeg 1 el kookvocht per persoon toe om de pasta smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.