Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus
Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni met witlof in paddenstoelenroomsaus

met pecorino en verse krulpeterselie

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Endive

100 g

Pre-cut ​​mushroom mix

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3551 kJ
Calories849 kcal
Fat47.9 g
Saturated Fat22.5 g
Carbohydrate78.5 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein21.6 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Kook de pasta, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in fijne reepjes (zie Tip).

Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van het witlof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witlof mee.

Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van het witlof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de rodewijnazijn (zie Tip).

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn: dit zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.

Saus maken
3
  • Voeg de slagroom en de Italiaanse kruiden toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven en roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur (zie Tip). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng de pecorino door de saus.

Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat dan nog 3 - 5 minuten koken zodat het vocht verdampt.

Serveren
4
  • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerend. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de rigatoni in diepe borden en verdeel het overige witlof eroverheen. Garneer met de peterselie.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat meer dan 250 gram groente per portie!