Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

met tomatensaus

Verse ravioli van De Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een originele vulling van venkel en venkelzaad.

Allergens:
Ei
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

125 g

Fresh rigatoni

(Contains Ei, Tarwe)

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

½ pack

Chopped tomatoes with basil

25 g

Grated Italian cheese

25 g

Panko breadcrumbs

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

Nutrition Values

Calories532 kcal
Energy (kJ)2226 kJ
Fat8.3 g
Saturated Fat1.4 g
Carbohydrate92.7 g
Sugar17.5 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein16.4 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan (zie Tip).
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Heeft jouw oven geen grillstand? Verwarm de oven dan op 220 graden en plaats de pasta in stap 3 bovenin de oven.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes, knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Laat zachtjes koken terwijl je de pasta kookt.
  • Kook de pasta 4 - 6 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Gratineren
3
  • Meng de pasta door de tomatensaus met de helft van de Italiaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan een ovenschaal en bestrooi met de panko en de overige Italiaanse kaas.
  • Gratineer de pasta-ovenschotel 5 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met kippendij in tomatensaus over de borden. Pas op, deze kan nog erg heet zijn!

Tip: Wist je dat de tomatenblokjes in pak bijna net zoveel voedingsstoffen bevatten als verse tomaten?