Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

met tomatensaus

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

90 g

Rigatoni

(Contains Tarwe May be present Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

½ pack

Chopped tomatoes with basil

50 g

Grated Gouda

(Contains Melk (inclusief lactose))

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Tarwe)

½ sachet(s)

Italian seasoning

100 g

Chicken thigh strips

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4006 kJ
Calories957 kcal
Fat34.7 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate107.8 g
Sugar20.5 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein48 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan (zie Tip).
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de pasta 13 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Heeft jouw oven geen grillstand? Verwarm de oven dan op 220 graden en plaats de pasta in stap 3 bovenin de oven.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes, knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe. 
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Laat nog zachtjes 1 - 2 minuten verder koken.
Gratineren
3
  • Meng de pasta door de tomatensaus met de helft van de kaas (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan een ovenschaal en bestrooi met de panko en de overige kaas.
  • Gratineer de pasta-ovenschotel 5 minuten in de oven.

Gezondheidstip: Let jij op je calorie- en/of zout-inname? Voeg dan geen kaas toe aan de tomatensaus en bestrooi met slechts 1/4 van de kaas.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta met kippendij in tomatensaus over de borden.
  • Pas op: deze kan nog erg heet zijn!